+359(92)666262

Божия мост

В Лиляче, България, се издига Божият мост, наричан още и Жабокрек. Този естествен скален мост се намира в Чиренско-Лиляшкия карстов район, на около 15 км северно от Враца. Висок е приблизително 20 метра, с ширина около 25 метра, а основната му част представлява тунел, образуван от Лиляшка бара, простиращ се на около 100 метра. През сухите месеци рекичката под моста изсъхва, оставяйки няколко езерца, пълни с жаби. Това е и източникът на второто му име – Жабокрек.

Божият мост е обявен за природна забележителност през 1964 година и се намира в близост до Борованска могила, където се откриват останките на римска крепост.

Този природен феномен в Лиляче предоставя невероятни гледки на околната природа. Със своята уникална форма и кристално чисти води, Божият мост привлича туристи и местни жители. Посетителите могат да се разхождат по моста, да се насладят на студените води под него или просто да седнат и се възхищават на зашеметяващата красота. Не пропускайте възможността да посетите това природно чудо в Лиляче, България.

 

Галерия

 

Упътване от Хотел Мира

  • Wing138
  • Wing138